Over de Bosspot

In augustus gonst het groene hart van Amersfoort met live concerten, kindershows en comedians. Bij de Bosspot komen cultuur en natuur samen rond het indrukwekkende openluchttheater. De komende tijd ontwikkelt de Bosspot zich organisch, net zoals de natuur.

Een uniek podium in het epicentrum van Nederland

De Bosspot ligt twee kilometer verwijderd van de Lieve Vrouwetoren, het geografisch middelpunt van Nederland. In het epicentrum van Bosspot ligt het openluchttheater. Dit theater stamt uit 1930 en heeft een uniek karakter door haar natuurlijke uitstraling. In augustus van dit jaar worden er 9 voorstellingen georganiseerd voor uiteenlopende leeftijden.

Voer voor je oren

Muziekconcerten vormen een belangrijk onderdeel van het programma van de Bosspot. Dit zijn concerten die goed passen in de context van de prachtige bosrijke omgeving. Denk hierbij aan concerten die goed passen bij de intieme setting van het theater. Het theater programmeert voor en met de stad artiesten met regionale en landelijke uitstraling.

Ontspannen in een prikkelende creatieve omgeving

De Bosspot heeft als doel om mensen te laten ontspannen en te inspireren in de natuur. Het terrein wordt met kunstenaars creatief ontwikkeld, waarbij de natuurlijke uitstraling van de locatie behouden blijft en voorop staat. Stap uit de drukte van de stad, geniet van de schoonheid van de natuur en bewonder de creatieve uitspattingen.

Een kopje koffie of kabouterbiertje

De Bosspot biedt voor alle wandelaars en hondeneigenaren de mogelijkheid om even bij te komen op het kleinschalige terras. Voorafgaand aan optredens in het openluchttheater is er de mogelijkheid om een heerlijke hap te eten bij foodtrucks. Denk aan de sfeer van Lepeltje Lepeltje, met de rust van het bos.

Voor en door de stad

De Bosspot is een theater gericht op Amersfoort en omstreken. Naast het feit dat het park naast een van de mooiste honden losloopgebieden van Nederland ligt, omarmen we haar regiofunctie. Het theater faciliteert ruimte voor allerlei initiatieven; van bruiloften tot en met basisscholen die hun groep 8 musical willen opvoeren in de prachtige omgeving.  

Een creatie van Kultlab

De Bosspot is een initiatief van Kultlab, de Amersfoortse sfeermakers bekend van onder andere Lepeltje Lepeltje, Kannen & Kruiken, Amersfoortse Pracht en Into the Woods.

Meer voor jou

No items found.